Voorstellingen

Welke voorstellingen presenteert Zuidpool in Antwerpen? Welke voorstellingen zijn op tournee? U komt het hier te weten. Zuidpool zet in op creatie en presentatie door de eigen artistieke makers én externen – vaak nieuwe podiumkunstenaars die ons huis tijdelijk bewonen als resident.

Het werk van al die makers is samen uiterst divers en niet onder één noemer te brengen. Teksttheater of dansperformance? Groots of net heel intiem? Die eigenzinnige verzameling van publieke voorstellingen is exemplarisch voor het DNA van Zuidpool.

Jorgen Cassier en Koen van Kaam staan aan de basis van alle eigen producties van Zuidpool, in wisselende en vaak gecombineerde hoedanigheden: als regisseur, speler, schrijver, componist, muzikant … Hun werk toert door Vlaanderen en Nederland. Het werk van residenten presenteert Zuidpool enkel in eigen huis, waarna zij verder trekken.

In 2021-2022 brengt Zuidpool vier eigen producties en een coproductie. Onze audiovoorstelling Kates Tapes Away werd geselecteerd voor het TheaterFestival in Antwerpen en opent mee het seizoen van Het Nationale Theater in Den Haag. Op onregelmatige tijdstippen en onverwachte plekken lenen we dit cultuurseizoen walkmans uit. We kijken reikhalzend uit naar de tournee van De aanzegster, die abrupt gestopt werd op 13 maart 2020, enkele dagen na de première. En tijdens Europalia Arts Festival tonen we op een unieke plek in Oostende een eerste impressie van Zuidpools Mensenlandschappen. In maart 2022 gaat onze nieuwe creatie War of the Beasts and the Animals in première in Zuidpool en op tournee. Ook toeren we in de lente met de uitgestelde herneming van PLATINA van Abke Haring.

Tijdens de zesde editie van Love at first Sight, het Antwerpse festival van (nieuwe) makers, tonen residenten DEZEMBER DEZEMBER en Bastiaan Vandendriessche hun werk in Zuidpool. In het voorjaar sluiten Zino Moons en Ruth Bruyneel hun residentie af met een presentatie. En aan het einde van het seizoen brengen zes jonge makers en collectieven, waaronder residenten Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp en WOLF WOLF, een voorstelling in Zuidpool in het kader van de rondreizende theatercarrousel En Avant. Voor de ondersteuning van externe makers werken we op meerdere ritmes, waardoor het seizoen niet volledig vastligt en muurvast zit.

Voorstellingen 2021-2022


Zuidpool
Kates Tapes Away
02/09-10/09 + 01/08-26/08

DEZEMBER DEZEMBER (Cas Miltenburg & Elisabeth Nienhuis)
Een hond springt over de maan
16/09

Bastiaan Vandendriessche
Dorian
23/09

Zuidpool
De aanzegster
23/10-03/12

Zuidpool
Mensenlandschappen
06/11-07/11

Zino Moons
Dier
04/02

Zuidpool
War of the Beasts and the Animals
02/03-26/05

Ruth Bruyneel
DE VICKY.
22/03

Abke Haring / Toneelhuis & Zuidpool
PLATINA
06/05-02/06

Juicy Dune IJsselmuiden & Sascha Bornkamp / Wang
=
02/06

Tim Natens
Kelly
03/06

WOLF WOLF
Voorjaarsontwaken
04/06

tg bARSt / Michèle Even & Mattias De Paep
Emily, such fun…
09/06

Ellis Meeusen & Pleun van Engelen
Eerst
10/06

Compagnie de Kolifokkers
Hertenleer
11/06