© Joery Erna

Masterclass Lichaamsbeelden

Zuidpool & Karel Tuytschaever

Karel Tuytschaever en Zuidpool organiseren een masterclass rond Lichamelijkheid en Identiteit. Als opstapje tonen we op maandag 13/11 Karels intrigerende film BARE ROMANCE. Als afsluiter van de Masterclass is er een Presentatie op zaterdag 18/11.

PRESENTATIE MASTERCLASS --- ZA 18/11 20u

Een portret-avond in 10 staties. 10 tijdsdocumenten in verschillende media.
Leonore Spee, Miguel Penaranda, Juicy Dune IJsselmuiden, Yinka Kuitenbrouwer, Taeke Nicolaï, Maarten Heijnens, Martijn Gielen, Joery Erna en Lotte Boonstra. 9 (ex-)studenten en makers uit verschillende disciplines.
Ze werkten een week lang rond het thema 'lichaamsbeelden' onder begeleiding van Karel Tuytschaever. Met 'lichaamsbeelden' als thema, doorliepen ze verschillende opdrachten: van een fictieve biografie van een ander via een oprecht portret van een ander naar een oprecht zelfportret...
Op zaterdag 18/11 om 20u delen ze hun traject met publiek. De vorm van de presentatie ontdekt u op zaterdagavond!

BARE ROMANCE --- MA 13/11 20u

Een vrouw wacht op de komst van een man. Ze kennen elkaar niet. Het enige wat hen bindt, is de afspraak om elkaar te ontmoeten en te gebruiken. In een leeg huis in een bos worden ze geconfronteerd met hun zoektocht naar liefde, en met hun ambivalente seksualiteit.
BARE ROMANCE toont de minimalistische, rauwe esthetiek van het eigenzinnig liefhebbende lichaam. De film is het resultaat van een onderzoek naar het liefhebbende lichaam. Het is het eerste deel in een drieluik rond lichaam en identiteit.

Na afloop gaat Karel Tuytschaever in gesprek over zijn werk en methodiek.

MASTERCLASS
MET Leonore Spee, Miguel Penaranda, Juicy Dune IJsselmuiden, Yinka Kuitenbrouwer, Taeke Nicolaï, Maarten Heijnens, Martijn Gielen, Joery Erna & Lotte Boonstra

BARE ROMANCE
16:9 Anamorphic \ Kleur \ 29' 53'' \ Stereo \ NL gesproken EN ondertiteld.
Dit project kreeg ontwikkelingsgerichte steun van de Vlaamse overheid.

ORGANISATIE Zuidpool & Karel Tuytschaever