© Jef Cuypers

RECUP#2 --- STADSNOMADEN#3

Hassan Raad Marhon, Greet Jacobs, Bert Dockx

STADSNOMADEN
#3 is een ontdekkingsparcours in en onder het hele gebouw van ZUIDPOOL met Hassan Tamimi, Greet Jacobs, Bert Dockx.

Hassan Raad Marhon: Misschien
Hassan Raad Marhon is een populaire acteur in Irak. In de zomer van 2015 vluchtte hij naar België en sindsdien verblijft hij in een asielcentrum. In de vorm van een fictief interview brengt hij zijn ontluisterende, schokkende en soms ook onweerstaanbaar geestige verhaal. Centraal staat de prangende vraag wat er met je gebeurt als je voor lange tijd moet ontberen waar iedere mens in nood juist heel veel behoefte aan heeft: affectie.

Greet Jacobs: De bloedmooie Julinka
Vanaf juni speelt Greet Jacobs in ZUIDPOOLS Zieke jeugd, maar vorige zomer al maakte ze met Koen van Kaam op twee weken tijd deze monoloog, gebaseerd op een kortverhaal van Bohumil Hrabal. Op haar 40ste verjaardag keert Julinka terug naar haar geboorteland Tsjechië. Destijds kon zij als enige van haar familie ontkomen aan de Nazi’s. In Praag gaat ze op zoek naar de restanten van haar verloren verleden. Een ongelooflijke reis die het midden houdt tussen een mystieke roadmovie en een zinnelijke love story.

Bert Dockx bracht onder de vlag van Flying Horseman, DansDans en Strand sinds 2010 maar liefst 9 albums uit, quasi unaniem lovend onthaald. In 2014 was hij te horen in EMPEDOKLES bij ZUIDPOOL. Op RECUP#2 speelt hij oude en nieuwe covers. Of beter: grondige en erg persoonlijke herinterpretaties van songs die hem achtervolgen. Wie een van de weinige vorige concerten meemaakte, hoorde o.a. Nick Drake, Townes Van Zandt, Bruce Springsteen, Robert Wyatt, Joy Division, Bob Dylan, Fleetwood Mac, Nina Simone en Tom Waits. En weet dat hij dit concert niet mag missen.

Misschien

VAN & MET Hassan Raad Marhon

MET DANK AAN KunstZ, Mokhallad Rasem & Koen van Kaam


De bloedmooie Julinka

MET Greet Jacobs COACH Koen van Kaam

TEKST Bohumil Hrabal: De legende van de mooie Julinka

VERTALING Kees Mercks

PRODUCTIE Zuidpool

MET DANK AAN Dirk Pauwels & Theater Aan Zee


Covers

MET Bert Dockx

MET DANK AAN Bestov