© Kurt Van der Elst

Autour de la table #8: De aanzegster

Zuidpool & De Leesclub

Lees jij ook graag theater? Wil je dat graag samen doen? Zuidpool en De Leesclub organiseren dit seizoen een reeks online leesavonden. Dat zijn bijeenkomsten waarop lezers, luisteraars en makers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en samen een theatertekst lezen. Maak kennis met de auteur, acteur, muzikant. Stel vragen en maak opmerkingen naar believen. Ontdek samen met ons spraakmakende stukken. Leesavonden zijn open voor iedereen.

Tijdens Autour de la table #8 lezen we De aanzegster, de nieuwe tekst die Ilja Leonard Pfeijffer schreef voor de voorstelling van Zuidpool die in maart 2020 in première ging. In oktober 2021 volgt de langverwachte uitgestelde tournee. Zin in een voorsmaakje? Acteurs Sofie Decleir, Robby Cleiren en Kenneth Cardon, muzikante Els Vandeweyer, regisseur Jorgen Cassier en lichtontwerper Harry Cole schuiven mee rond de leestafel.

De aanzegster is een hedendaagse tragedie waarin waarheid en fake-waarheid onherkenbaar door elkaar lopen in een strijd die via de media wordt gevoerd. Een strijd waarin beeldvorming krachtiger en fataler is dan feiten.