© Maand van de Filosofie

Filosofienocturne: Weerloos en Waardevol

Universiteit Antwerpen Departement Wijsbegeerte

Wat maakt iets eigenlijk waardevol? Is waarde meetbaar of vormt dat net een bedreiging voor wat echt waarde heeft? Wie bepaalt wat waardevol is en op welke manier doen we dat? Hoe maken we ruimte voor minder luide stemmen in dat gesprek?

De vijfde Antwerpse Filosofienocturne is een eendaags festival in alle ruimtes in Zuidpool. Leidraad in het programma is het thema van de Maand van de Filosofie 2023: ‘Weerloos en Waardevol’.

Exploreer samen met vele experts de waarde van de natuur, van goede zorg, van kunst, verscheidenheid en van de filosofie. Een lezing of muziek in de theaterzaal, een samenleessessie poëzie in de loge, fragmenten uit Zuidpools Kates Tapes Away en een interview met Jorgen Cassier in de kelderbar, of een filosofische stadswandeling: de Filosofienocturne is open voor iedereen.

De Filosofienocturne is een initiatief van het Departement Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen, met als partners Zuidpool, De School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen, Filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, Sint Lucas Antwerpen, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Antwerp School of Education en filosofisch platform Troebel.