Technisch

Zuidpool houdt huis in het oude centrum van Antwerpen, in twee omgebouwde historische panden. Sinds eind jaren '80 vormen brute baksteen en beton ons warme nest en zorgt het staal voor verkoeling.

Deze plek is niet toevallig bekend als Zuidpool. Het is een artistieke broedplaats en ontmoetingsplek voor kunstenaars en toeschouwers. Het hele jaar door hosten we diverse artiesten en begeleiden we hun werk in wording. Zo slaan we bruggen tussen kunstenaars onderling en tussen het artistieke proces en het publiek.

Zeer geliefd bij spelers en publiek is Zuidpools theaterzaal, een brede vlakkevloerzaal voor 134 toeschouwers. Goede zichtbaarheid vanop de tribune, dicht bij de spelers en makkelijk toegankelijk op het gelijkvloers. Onze kleine zaal mag 35 toeschouwers ontvangen. Schrijvers werken en delen hun werk met het publiek in het schrijfatelier. En beneden lonkt Zuidpools gewelfde kelderbar, met een perfecte akoestiek voor plots opborrelende meningen, bubbelende bieren, cava's en spuitwaters.