© Prospekta

24 uur van het podium

Fien Maris / cie DeSnor / Jonas Vermeulen / Joke Emmers

De tweede editie van de 24 uur van het Podium toont 24 uur lang voorstellingen in Antwerpse theaterhuizen, podiumcafés, cultuurcentra, dansorganisaties en concertzalen. Zuidpool biedt verwante jonge makers uit verschillende Antwerpse theateropleidingen de kans om hun werk in Theater Zuidpool te presenteren.

1 ticket is geldig voor alle locaties, 24 u lang te koop via Prospekta op 03 338 95 85 of de dag zelf in Theater Zuidpool vanaf 14u

ZUIDPOOL INVITEERT

15u - Kleine Zaal - FIEN MARIS -- Oh Deer
16u - Grote Zaal - cie DESNOR -- Wie je op je rechterwang slaat, keer je ook je linker toe
19u - Grote Zaal - JONAS VERMEULEN -- Uit de grond
20u - Kleine Zaal - FIEN MARIS -- Oh Deer
21u - Grote Zaal - JOKE EMMERS -- Damiët

FIEN MARIS -- Oh Deer -- 15u + 20u

Oh Deer van Fien Maris is een intieme luistervoorstelling met eigen Franstalige en Engelstalige liedjes. Haar inspiratiebron is een oude plaat van Bambi, de Walt Disney klassieker uit 1942 over het witstaarthertje en zijn kameraadjes. Hoewel alles op het eerste zicht mooi en lief lijkt, heeft het verhaal veel donkere en triestige kanten, die Fien Maris samen met Stijn Cole in muziek vertaalt.

cie DESNOR -- Wie je op je rechterwang slaat, keer je ook je linker toe -- 16u

Wie je op je rechterwang slaat, keer je ook je linker toe is een voorstelling van compagnie DeSnor. Ferre Marnef , Louis Janssens, Robin Ekkart hebben het over dat wat hen bezig houdt, wat hen boeit en wat hen tegen zit. Het gaat er heftig aan toe. Ze maken elkaar bijna kapot. Maar soms is er hoop, en vinden ze elkaar wel lief.

JONAS VERMEULEN -- Uit de grond -- 19u

Jonas Vermeulen vertelt in Uit de grond het verhaal van een mannetje dat zich afzondert.
“Een mooie, fysieke en talig indrukwekkende monoloog die een verdomd goede performer belooft.” (Juryverslag #TAZ2012)
“Een knap spelende Vermeulen sleurt de toeschouwer mee in een schrijnende maar hilarische fantasiewereld.” (TAZette, magazine van Theater Aan Zee 2012)
“Zijn mimiek en, naar later blijkt, lichaamsbeheersing, zijn fenomenaal.” (Verslag ITS festival Amsterdam 2012)

JOKE EMMERS -- Damiët -- 21u

Joke Emmers Damiët is een solovoorstelling over geloof, hoop en liefde, maar misschien nog wel meer over eenzaamheid, teleurstelling, perversiteit en ondergang.
Winnaar van de ITS Parade Parel 2012.
“… grappig, rakend en met veel kleur en variatie uitgewerkt … Een acteerbelofte grand cru!” (Knack)
“Joke Emmers belichaamt in het hilarische Damiët een ronduit verslavende symbiose: die van de vrouw die tegelijk tijger en vogeltje is. Ontroerend, komisch, trefzeker en kwetsbaar tegelijk. ... nu al een performer van de bovenste plank.” (Juryverslag #TAZ2012)