© Liesbeth Bernaerts

Abigail’s Party

Tristero

Abigail’s Party (1977) is een hilarische komedie van de cineast Mike Leigh. In Groot-Brittannië is het stuk een absolute cult-hit. Tristero heeft er een heerlijk kitscherige versie van gemaakt, in pure seventies-stijl. Tristero was eerder in Zuidpool te gast met Reset en l' Un d'entre nous, nu met de herneming van Abigail's Party.

Beverly is een would-be vamp die op Demis Roussos valt, haar echtgenoot Laurent een harkerig type dat in vastgoed doet. Een keurig koppel. Ze geven een cocktailparty ter ere van de nieuwe buren: Angela, een babbelzieke verpleegster en haar man Tony, een zwijgzame computerprogrammeur. Ook Suzan, een alleenstaande moeder van wat verderop in de straat, is uitgenodigd. De kennismaking bij het eerste glas verloopt vlot, maar vele rondjes later wordt het steeds moeilijker om het gezellig te houden.

“TRISTERO toont een troef die weinig gezelschappen is gegeven: een goede komedie op de planken brengen.”
(DE MORGEN)

“We krijgen hier een perfect gedoseerde komedie voorgeschoteld, waarin noch de lach, noch de traan primeert, maar mekaar blijven versterken tot aan het einde. Dit is zeldzame humor met een wrang randje.”
(CUTTING EDGE)

“Abigail’s Party is krachtig (…) TRISTERO’s bewerking van deze bekende Britse komedie biedt een weinig hoopgevend oog op het huwelijk en doet dat met humor met weerhaken.”
(CJP)

VAN & MET Kristien De Proost, Youri Dirkx, Lorenza Goos, Iris Van Cauwenbergh & Peter Vandenbempt

TEKST Abigail's Party (1977) van Mike Leigh

VERTALING TRISTERO

SCENOGRAFIE Emma Denis

KOSTUUMS Lies Van Assche i.s.m. Anna Seniow

TECHNIEK Bart Luypaert & Tom Bruwier

PRODUCTIE TRISTERO & Kaaitheater