© An Verstraete

The Angry Girl + concert BackBack

An Verstraete

“The angry girl was definitely a girl [...], but nobody could see she was a girl. So she took off.”
Dit is het begin van een wervelende roadmovie over een meisje op de dool in haar eigen verhaal. Slechts gewapend met een camera en handgemaakte collagebeelden laat An Verstraete de energieke woede van The Angry Girl op de zaal los.

Na residenties in KC Buda en Workspace Brussels en voorstellingen tijdens het Working Title Platform (Kaaitheater) en het festival Explore in Boekarest (selectie voor Prix Jardin d'Europe) toont An Verstraete in Zuidpool een herwerkte versie van The Angry Girl.

Sofie Decleir is fan: “Groots en puur!”
“Ik was enorm gecharmeerd door The Angry Girl omdat An ‘schijnbaar’ eenvoudige middelen aanwendt en daardoor een groots effect genereert. Het is alsof de vertelling ter plekke ontstaat, in elkaar wordt geknutseld. Backback maakte prachtige muziek voor de voorstelling en speelt na afloop live in de Zuidpoolbar. Dit kan wel eens een spetterende avond worden!”

- Engels gesproken voorstelling (niet ondertiteld) -

Na de voorstelling speelt BackBack live in de Zuidpoolbar!
De band toerde afgelopen najaar nog in de fijne Jazz Lab Series en duikt onze intieme Zuidpoolkelder in. Hun underground-sound zal er wel bij varen: een broeierige mix van jazz, rock, funk, free, garage, ...

“BackBack maakt het soort jazz dat in het Belgische jazzlandschap te vaak afwezig blijft. Zonder enige pretentie stellen Wauters, de Maeseneer en Barcella een meeslepend, spannend album samen dat bruist en borrelt als een verleidelijk warmwaterbad; wie zich op sleeptouw laat nemen en kopje onder gaat in de stevige jazz van BackBack, komt er gegarandeerd met fris hoofd terug uit. Gespierde, verstaanbare muziek, ook voor rockfanatici!”
(KWADRATUUR.BE)

“Wauters is een van de spannendste gitaristen die we de jongste tijd op de scène hebben gehoord. Zijn heldere, soms krakende toon barst van de harmonische spanning en is een perfecte sparring partner voor de vlammende sax van de Maeseneer. Het geheel wordt zowel gesaboteerd als in de hand gehouden door het vindingrijke, excentrieke spel van drummer Giovanni Barcella.”
(KNACK)

THE ANGRY GIRL

TEKST, BEELD & PERFORMANCE An Verstraete

SCENOGRAFIE & ARTISTIEKE MEDEWERKING Sven Roofthooft

DRAMATURGIE Ellen Stynen

COACHING Koen De Sutter

MET DANK AAN Campo, KC Vooruit, KC Buda, Workspace Brussels & de muzikanten van Backback

MET DE STEUN VAN de Vlaamse Gemeenschap, de Stad Gent & de Provincie West-Vlaanderen


BACKBACK

ELEKTRISCHE & BARITONGITAAR Filip Wauters

BARITON- & TENORSAXOFOON Marc de Maeseneer

DRUMS Giovanni Barcella