© Wendy Marijnissen

Autour de la table #6: Al te luide eenzaamheid

Zuidpool & De Leesclub

Lees jij ook graag theater? Wil je dat graag samen doen? De Leesclub organiseert in november samen met Zuidpool twee gloednieuwe leesavonden. Dat zijn laagdrempelige en informele bijeenkomsten waarop lezers, luisteraars en makers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en samen een theatertekst lezen. Maak kennis met de auteur, vertaler, acteur. Stel vragen en maak opmerkingen naar believen. Ontdek samen met ons spraakmakende stukken. Leesavonden zijn open voor iedereen.

Deze leesavond verwelkomen we acteur Koen van Kaam en vertaler Kees Mercks om Al te luide eenzaamheid, de epische voorstelling van Zuidpool naar het boek van Bohumil Hrabal, samen met ons te lezen.

De Praagse auteur Bohumil Hrabal schetst een rauw en pijnlijk grappig portret van een papierpletter die de mooiste boeken van de vernietiging redt. Met wat hij vindt, probeert hij zin te geven aan zijn leven en aan de wereld rondom hem. Op zijn ondergrondse vuilnisbelt verheft hij zich tot filosoof, estheet en diepzinnige levensgenieter. Tot alles hem plotseling ontnomen dreigt te worden.

Kees Mercks maakte de vertaling naar het Nederlands van het boek. Koen van Kaam gaf dit ongelooflijk prachtige en complexe personage een gezicht.

Deze leesavond kom je aan je literaire trekken. Zwierige zinnen die als ratten door je hoofd lopen. Lyrische taal die als Mancinka met je danst.