© Jonas Roosens

De bloedmooie Julinka

Zuidpool

De bloedmooie Julinka is een theatermonoloog van Greet Jacobs, gebaseerd op het kortverhaal “De legende van de mooie Julinka” van Bohumil Hrabal. Speciaal voor TAZ komen Koen van Kaam en Greet Jacobs op twee weken tijd tot een enscenering van de tekst.
 Het resultaat is een spannende presentatie van dit kort- verhaal, kaderend binnen de reeks van Hrabal-activiteiten op TAZ#2015.

Op haar veertigste verjaardag keert Julinka Krim in haar Ford Galaxy 500 terug naar haar geboorteland Tsjechië. Destijds kon zij als enige ontkomen aan de Nazi’s, maar de rest van haar familie is omgekomen in de vernietigingskampen. In Praag gaat ze op zoek naar de restanten van haar verloren verleden. Met stukjes en beetjes probeert ze haar leven te reconstrueren, tot tijd en ruimte vervagen en er geen verschil meer is tussen heden en herinnering.

Tijdens deze ongelooflijke reis, die het midden houdt tussen een mystieke roadmovie en een zinnelijke love story, ontmoet de bloedmooie Julinka een aantal op zijn minst vreemde personages die haar leven ingrijpend zullen veranderen.

MET Greet Jacobs

COACH Koen van Kaam

TEKST Bohumil Hrabal: De legende van de mooie Julinka

VERTALING Kees Mercks

PRODUCTIE Zuidpool