© Vissers & Van Noord

De laatste ronde - afscheidstournee

Joop Visser & Jessica Van Noord

De legendarische Nederlandse zanger Joop Visser werd in de jaren ’60 razend populair onder de naam Jaap Fischer. Liedjes als Het ei, De koning, Jan Soldaat, Monniken, Eendje, Sprookje, Als ze slaapt, Omdat ik van je houd, … behoren tot het collectieve geheugen. Onder de naam Joop Visser bracht hij sinds midden jaren ‘70 nog meer dan tien albums uit.

De afgelopen tien jaar speelde Joop Visser samen met de onnavolgbare Jessica Van Noord als Het succesvolle duo. Nu is het tijd voor hun afscheidstournee; op 30 mei spelen ze in Theater Zuidpool hun enige concert in België.

Visser en Van Noord brengen scherpzinnige en geestige Nederlandstalige liedjes, tweestemmig met gitaar. De teksten zijn bijzonder kritisch voor mistoestanden en hypocrisie in maatschappij, politiek, economie, media, ... Managers, therapeuten, politici, fundamentalisten en andere sujetten worden te kijk gezet. Recentere klassiekers zijn o.a. De Volkskrant, Heineken, Geert, Onze Jan is manager geworden, Embryoselectie, Nederland. Maar ook de romantiek wordt ontleed en bezongen, in enkele van de mooiste liefdesliederen van ons taalgebied. Het lied In de schemering werd in 2005 bekroond met de Okapi Liedprijs, een initiatief van Jan Rot.

De optredens van Joop Visser en Jessica Van Noord zijn legendarisch, maar in Vlaanderen helaas zeer schaars. Voor dit unieke concert spelen ze een mix van de mooiste liedjes uit het enorme repertoire van Joop Visser, met na de pauze een verzoeknummer-service.
Een niet te missen laatste kans voor kenners en onwetenden, voor zieken en zeevarenden.

Via hun website kunt u alvast luisteren, kijken en muziek aankopen. >>

VAN & MET Joop Visser & Jessica Van Noord