Er is geen begin - midden - einde

Ruud Horrichs / De Eenzamen

Maakresidentie 19/08-06/09/2019

Regisseur Ruud Horrichs laat zich voor Er is geen begin - midden - einde inspireren door dementie, een ziekte waarvan hij de essentie ook herkent bij mensen die kampen met rouwverlies of een burn-out: verwarring, desoriëntatie, angst en het niet meer weten. In onze samenleving, waarin alles erop gericht is ‘dat je het zeker wel moet weten’, blijken de verschillen tussen mensen met dementie en ‘gezonde’ mensen niet altijd zo groot als verwacht.

Samen met muzikant Bart Oostindie gaat Horrichs op zoek naar de verbindende kracht van donkere episoden in een mensenleven. Er is geen begin - midden - einde is het portret van een mens in een steeds meer gefragmenteerd, afbrokkelend universum. Een fantasierijke, beeldende en muzikale voorstelling die zich afspeelt in een lost world waar geen begin, midden en einde bestaat, maar wel een sprankje hoop.

Presentatie in het kader van Love at first Sight #4

”Een razende John Coltrane met een explosieve saxofoonsolo ontmoet een serene David Lynch die al uren voor zich uit staart aan een tafeltje met een koffietje en een sigaretje. En wij staan erbij en kijken ernaar. Met liefde, heel veel liefde en ontzettend veel verwarring.”

“Tijdens mijn jeugdjaren ben ik op veel verwarrende plaatsen geweest in de buitenwereld en in mijn hoofd. De families waar ik in opgroeide vielen langzaam uit elkaar en ik link dat met de afbrokkelende geest van een mens met dementie. Hier komt absoluut mijn fascinatie voor deze mens vandaan.”

Beide citaten zijn van Ruud Horrichs

IDEE, TEKST & REGIE Ruud Horrichs
MUZIEK & SPEL Bart Oostindie
SCENOGRAFIE & ARTWORK Sara Bomans
COPRODUCTIE Theatercollectief De Eenzamen, C-Takt, VIA ZUID, Zuidpool, Everstory & Master in Theatre Toneelacademie Maastricht
PRODUCTIE Giette Hulsbosch
BEELD Bart Oostindie

DUUR 90 minuten