© Fran Van Gyseghem

Finissage

Ruth Bruyneel

Schrijfresidentie 10/02-12/03/2020

Zuidpool organiseert in deze tijd een digitale variant van de finissage, het atelierbezoek bij onze schrijfresident. Via een interactieve livestream ontmoeten publiek en schrijver elkaar. De schrijver vanuit zijn atelier in Zuidpool, het publiek blijft thuis en volgt online. Reserveer uw gratis plek en ontvang de link naar Zoom. Log de avond zelf in via uw computer of smartphone, en u bent er – zo echt als het kan – helemaal bij.

In deze finissage is auteur, speler en maker Ruth Bruyneel bij ons te gast. Ze was dit voorjaar in schrijfresidentie in Zuidpool.

Love is Louder (werktitel) is een onderzoek naar liefde en tederheid in taal en intertekstualiteit. Een pleidooi voor radicale intimiteit. Een love song. Een liefdesbrief. Een zoölogisch onderzoek. Een oneindig piekeren. Een liefdesverklaring aan heelal, wereld, grond, boom, dier, mens, bacterie en cel. Aan de kille huid van de ander, de poot van de spin, de erectie van de panda, de laatste neushoorn, het libido van de mannetjesolifant, de sik van de geit, de ochtendadem, het zand tussen de huidplooien, de luwte van het water.
Tussen inkt en glijmiddel.

Tijdens de finissage wordt vijf weken onderzoek en tekstmateriaal op verschillende manieren gedeeld (onder andere via opnames, leeshoekjes, ...).

“Ze is al een tijdje alleen en mist het gewicht van een man bovenop haar. Ooit legde ze een zware zak rijst op haar borstkas. De zak rijst voelde niet als een man. Zelfs niet toen ze de zak een naam gaf en zei: nog, nog, nog.”

Uit Opsomming van rare intimiteiten