© Simon Baetens

Finissage

Simon Baetens

Schrijfresidentie 16/03-31/03/2020 (geannuleerd)

Het internet: de wereld gereduceerd tot een web van keuzes. Hoe we ons gedragen als mens valt steeds meer samen met hoe we ons gedragen als consument. Welk nieuws we lezen, welke geurkaars we kopen, welke vlag we zwaaien: bewust en onbewust verwarren we onze persoonlijkheid met onze levensstijl. Is ons koopgedrag echt de enige vrijheid die ons nog rest? En hoe vrij is die vrijheid?

Na met one hit wonder een solo te maken over de onmogelijkheid van originaliteit en de onvermijdelijkheid van referentie, maakte Simon Baetens liquid dreams, een voorstelling zonder acteurs op scène. Een voorstelling waarin geprojecteerde tekst reflecteert over onze verhouding tot technologie, welke plaats ons lichaam daarin heeft en hoe tekstbeelden die we in het dagelijks leven begrijpen zonder ze te moeten lezen, verbeelding kunnen opwekken.

Met blue light (werktitel) zet Simon telkens één toeschouwer voor een laptop. In een virtuele tocht die iets weg heeft van zowel de interactieve film Bandersnatch als van een Buzzfeed-quiz, moet je voortdurend keuzes maken  — vergeet niet de kleine lettertjes te lezen.

Een preview van blue light was al mee te maken tijdens RECUP#4.

Deze finissage op 01/04/2020 in Zuidpool werd geannuleerd.