© Kristof Van Perre

Gevoelige Mensen

Braakland/ZheBilding

Gevoelige Mensen is het verhaal van een groep. Van vier dertigers. Die veel voelen. Op een dag ontmoeten ze elkaar. Langsheen de snelweg. En al gauw beseffen ze dat ze voor het eerst in hun leven ergens bij horen. Bij elkaar.

Je leert de vier personages kennen door wat ze doen. Door hoe ze zich gedragen. Door te luisteren naar de kleine gesprekjes die ze voeren met elkaar. En waar de buitenwereld niet of amper in doordringt. Tot die op een dag doodleuk voor de deur van hun motelkamer staat. In de vorm van een radioreporter. Die een reportage over hen wil maken...

Gevoelige mensen flitst voorbij als de betere dj-set. Beeld, geluid, samples, stemmen, muziek, live of geregistreerd – het raast en kolkt als de hoofden van de gevoelige protagonisten. Film en muziek staan naast de acteurs, ze hangen er niet als opsmuk bij. ... De computeromgeving is een natuurlijke theaterhabitat geworden.”
(THEATERMAGGEZIEN — Ines Minten)

“De kracht van de voorstelling schuilt in de pittige cocktail van het sobere maar ijzersterke acteerwerk, de steengoede en live gespeelde soundscape van Van Uffelen en de knappe roadmovie van Van Perre die op het scherm achter de acteurs wordt geprojecteerd.”
(KNACK — Els Van Steenberghe)

TEKST Adriaan Van Aken

MUZIEK Youri Van Uffelen

VIDEO Kristof Van Perre

CONCEPT & SPEL Adriaan Van Aken, Sara Vertongen, Kristof Van Perre & Youri Van Uffelen

COACHING Els Theunis, Ruth Mariën & Stijn Devillé