© Alex Vanhee

Lev

Braakland/ZheBilding

Moskou 1922. De jonge muzikant en uitvinder Lev Theremin demonstreert in het Kremlin een revolutionair instrument voor Lenin: de etherfoon.

Het geheimzinnige ding zendt elektro-akoestische stralen uit, die Lev beïnvloedt met zijn handen. Zo speelt hij muziek. Zwaar onder de indruk stuurt Lenin de jonge Lev op een wereldwijde promotour en geeft hem daarbij de opdracht te infiltreren in Amerikaanse wetenschappelijke kringen. Maar op bevel van Stalin wordt Lev een tijdje later gekidnapt door de KGB en naar Siberische kampen gestuurd...

Lev is een waanzinnige, spannende en muzikale roadmovie-op-toneel en werd in 2004 overal op laaiend enthousiaste reacties ontvangen. Omdat Braakland/ZheBilding zelf niets dan goeie herinneringen overhoudt aan deze voorstelling, staat ze nu kortstondig terug op repertoire.

“De muziektheatervoorstelling Lev imponeert door zijn timing. De stem van acteur Dirk Buyse wordt naadloos verweven met de muzieklandschappen van Rudy Trouvé (dEUS en ontelbare nevenprojecten) en componist Geert Waegeman. Zo ontstaat er een muzikaal en multi-instrumentaal reliëf om van te snoepen.”
(CUTTING EDGE - Ann Gabriëls)

“Braakland/ZheBilding vaart dit seizoen op kruissnelheid. Lev zet hun missie om nieuwe muziek met het vertelde woord te huwen in stijl verder. In Lev plaatsen ze drie raskunstenaars op scène. Acteur Dirk Buyse knoopt in deze vertolking zijn vakmanschap aan zijn ziel.”
(URBANMAG - Els Van Steenberghe)

“Een schepping van ongekende schoonheid, ontstaan uit de perfecte balans tussen muziek en woord. Het maakt van Lev een meesterwerk waar men nooit op uitgekeken raakt.”
(DE TIJD - Guido Lauwaert)

TEKST & REGIE Stijn Devillé

MET Dirk Buyse, Rudy Trouvé & Geert Waegeman

PRODUCTIE Braakland/ZheBilding