© Joery Erna

Masterclass Het lichaam in de kunsten

Zuidpool & Karel Tuytschaever / Platform BARRY

Tijdens Love at first Sight #4 organiseert Zuidpool samen met platform BARRY een intensieve masterclass ('Het lichaam in de kunsten') met acteur, maker en docent Karel Tuytschaever.

De masterclass is een ontmoeting over de grenzen van het kunstonderwijs heen. Een dialoog tussen theorie en praktijk. Wederzijds ontdekken en verdiepen primeren. Als deelnemer word je ondergedompeld in de wereld van Karel Tuytschaever en meegetroond door het atelier van zijn gedachten. De samenstelling van de deelnemers zal het thema bepalen en de krijtlijnen uitzetten. De masterclass eindigt op zaterdag 21 september met een publieke ontmoeting.

NABESCHOUWING

Dramaturge Charlotte Wynant was een van de 12 deelnemers:

“Waar ik mij initieel verwachte aan een ontmoeting tussen disciplines waarin iedereen zijn eigen specialiteit en visie op het lichaam in de kunsten naar de tafel bracht, werd ik veeleer op mijzelf toegewezen om vanuit mijzelf die disciplines te ervaren. Veeleer dan ze letterlijk te vinden in de ontmoeting of de dialoog met de andere deelnemers, manifesteerden de verschillende visies zich, kwamen ze mij voor vanuit mijzelf door de directe interactie met andere disciplines. Vanuit mijn eigen ervaring ontstond zo een vernieuwing van en uitbreiding binnen mijn denkproces. (...) Ik kreeg er zelf de kans om materiaal te verzamelen en te ervaren wat het voor mij betekende dat- of diegene die ik bestudeerde integraal of authentiek te laten bestaan door belichaming.”

VAN Zuidpool & BARRY / Karel Tuytschaever

MET Lisa Nienhuis, Olivier De Vos, Michaël Van Remoortere, Danny de Jong, Sam Scheuermann, Erik van de Wijdeven, Nick Van de Velde, Jente De Graef, Btissame Bourrich, Len Pillen & Charlotte Wynant