© Jef Cuypers

RECUP#1: STADSNOMADEN#1

Nono C. // Alex Schuurbiers & Anne van de Star // Gerard Herman // Philippe Werkers

STADsnomaden#1 is een parcours van vier gebeurtenissen van divers allooi. Op 8 november presenteert Zuidpool werk van Nono C., Alex Schuurbiers & Anne van de Star, Gerard Herman en Philippe Werkers.

1. Nono C.
is een jong Antwerps dansgezelschap rond Chanel Selleslach en Gudrun Ghesquière. Voor STADsnomaden brengen ze een stuk uit hun voorstelling Röven (2014).

Röven volgt een dag uit het leven van twee vrouwen. Een heel gewone dag waarop eigenlijk niets belangrijks gebeurd is en die misschien al lang geleden door hen vergeten is.

Röven is het nostalgisch verlangen naar een jeugd, een uit collagebeelden verzameld geheel dat op sobere maar doordringende wijze teruggrijpt naar de onschuld. Een les in vergeten, minderen. In steeds kleiner worden. Een pluisje in de wind. Een rimpel op het wateroppervlak. Eén dag uit een mensenleven. Ook dat zijn reeds onoplosbare raadsels.

Bekijk de teaser >>

2. Alex Schuurbiers & Anne van de Star
"The insect certain is the plague of fables // The insect fable is the certain promise." - Dylan Thomas

Na TRANSIT REDUX - A Proposal for a Lament (onlangs te zien op het Antwerp Fringe Festival) werken Anne van de Star en Alex Schuurbiers voor de tweede keer samen aan de geluidsperformance Eiland.

Eiland is tijd. Eiland is glijden over het oppervlak. Eiland is oorverdovend suizen. Eiland is een tocht naar het donker pulserend hart van eenzame hoopjes aarde.

Bekijk de teaser >>

3. Gerard Herman
Daarna komt Gerard Herman.
Hij leest voor uit eigen werk.

Maak hier persoonlijk kennis met Gerard Herman >>

4. Philippe Werkers
Philippe Werkers maakte videoclips voor o.a. DansDans, Flying Horseman, Strand, Mittland Och Leo en Blackie & the Oohoos. Voor het vijfjarige jubileum van Cinema Zuid creëerde hij onlangs zijn eerste film die live werd begeleid door DansDans. Zijn beeldend werk omvat o.a. platenhoezen en allerhande installaties.
In Zuidpool toont hij de installatie Voetbal (doorlopend) en op 8 november ook een interactieve installatie met scanner. "Een interactieve installatie waarbij de bewegende delen van een geprojecteerd beeld in tijd en richting worden vastgelegd door een scanner. De deelnemer neemt plaats voor een camera en kan een abstracte versie van zichzelf creëren."

Meer Werkers >>

Bekijk het volledige programma van RECUP#1 >>

RECUP kwam tot stand met de steun van de Provincie Antwerpen.

Röven
DANS Chanel Selleslach & Gudrun Ghesquière
VIOOL Linde Verjans

Eiland 
VAN & MET Alex Schuurbiers & Anne van de Star