© Jef Cuypers

RECUP#2 --- EXPO

Nele Tas, Jelle Spruyt, Maika Garnica, Senne Claes, Chakky Kato & Philippe Werkers

Naast performances allerhande presenteert RECUP#2 ook een expo met werk van Nele Tas, Jelle Spruyt, Philippe Werkers, Maika Garnica, Senne Claes & Chakky Kato. Te bekijken voor en na alle RECUP-evenementen.

Nele Tas ‘recupereert’ voor de tweede maal haar werk haag, nu tot een buitensporig groot olieverfschilderij. Het rust op de grond en belast de kelder van het gebouw met slechts één beeld: een kunstmatig groene haag, losstaand in een leeg landschap, haar functie van ‘doorkeeper’ verloren. Schaalloos en plaatsgebonden tegelijk.

Jelle Spruyt presenteert nieuw beeldend werk, geïnspireerd door de vluchtelingenproblematiek en ‘War Poet’ Wilfred Owen, die bijzonder aangrijpende gedichten over de Eerste Wereldoorlog schreef, tot hij zelf sneuvelde, een week voor Wapenstilstand.

Maika Garnica, Senne Claes, Chakky Kato werden door ZUIDPOOL als doelloze projectielen Oostende in geslingerd om tijdens TAZ 2015 een reeks artistieke ingrepen en performances in de publieke ruimte te creëren. Aan de hand van video, audio en ander archiefmateriaal trachten ze hun ondernemingen te reconstrueren.

Philippe Werkers Naar de zak “De plastic zak is aan het uitsterven; binnen dit en 20 jaar wordt hij een taboe.” Op RECUP toont Philippe Werkers, bekend van zijn videowerk, voor het eerst een selectie uit zijn bizarre verzameling van deze alledaagse gebruiksvoorwerpen. Als bezoeker kunt u bijdragen aan het verduurzamen van deze herinnering door uw toekomstige artefacten aan de collectie te doneren!

Bekijk het volledige programma van RECUP#2 >>