© Jef Cuypers

RECUP#2 --- OPENINGSFEEST

RITCS on tour & Expo & Elias Vandenbroucke & Gode Kempen & DJ Egmontpact

Gratis openingsfeest met presentaties en expo van (ex-)studenten van RITCS, KASKA en AP/Conservatorium Antwerpen. En een docent als DJ.

RITCS on tour toont een selectie afstudeerwerk drama, cinema en documentaire:

Lola Bogaert onderzoekt in Plethora hoe het vrouwelijke lichaam gevangen zit in een perverse droomwereld.
Spel: Maud Brambach, Elena Carvajal, Gabriela Ceceña, Sanne Samina Hanssen & Kriszti Szirtes.

Sverre Denis volgt in Models drie Belgische topmodellen op de Fashion Week in Milaan, het mekka van de mode-industrie.

Ken Eeraerts toont in SZVO een oogarts die zijn patiënten van nieuwe ogen voorziet maar ook graaft in het verleden van de oude ogen. Met o.a. Jan Decleir en Tristan Versteven.

Elias Vandenbroucke & Gode Kempen (Conservatorium Antwerpen) laveren tussen spelen en musiceren in de eerste presentatie van hun Masterproef Kleinkunst KLUSTER.

Opening expo met werk van Nele Tas, Jelle Spruyt, Philippe Werkers, Maika Garnica, Senne Claes & Chakky Kato. >>

Nele Tas ‘recupereert’ voor de tweede maal haar werk haag, nu tot een buitensporig groot olieverfschilderij. Het rust op de grond en belast de kelder van het gebouw met slechts één beeld: een kunstmatig groene haag, losstaand in een leeg landschap, haar functie van ‘doorkeeper’ verloren. Schaalloos en plaatsgebonden tegelijk.

Jelle Spruyt presenteert nieuw beeldend werk, geïnspireerd door de vluchtelingenproblematiek en ‘War Poet’ Wilfred Owen, die bijzonder aangrijpende gedichten over de Eerste Wereldoorlog schreef, tot hij zelf sneuvelde, een week voor Wapenstilstand.

Maika Garnica, Senne Claes, Chakky Kato werden door ZUIDPOOL als doelloze projectielen Oostende in geslingerd om tijdens TAZ 2015 een reeks artistieke ingrepen en performances in de publieke ruimte te creëren. Aan de hand van video, audio en ander archiefmateriaal trachten ze hun ondernemingen te reconstrueren.

Philippe Werkers Naar de zak “De plastic zak is aan het uitsterven; binnen dit en 20 jaar wordt hij een taboe.” Op RECUP toont Philippe Werkers, bekend van zijn videowerk, voor het eerst een selectie uit zijn bizarre verzameling van deze alledaagse gebruiksvoorwerpen. Als bezoeker kunt u bijdragen aan het verduurzamen van deze herinnering door uw toekomstige artefacten aan de collectie te doneren!

+ DJ Egmontpact

Bekijk het volledige programma van RECUP#2 >>