© Jef Cuypers

RECUP#3: 02/12

RECUP#3 VRIJDAG 2 DECEMBER

20:00 ORGIE - Moya De Feyter, Martijn Gielen, Hans De Wit, Lies Van Loock, Anna Franziska Jäger - première - 30’ - kleine zaal - 5€

20:30 De heer Bonifakius (en zijn groots levenswerk) - Compagnie de Kolifokkers - tekstperformance - 30’ - salon - 5€

21:00 The Bubble Thing - Collectief Uitzicht - work-in-progress - 30’ - grote zaal - 5€

20:00 ORGIE - Moya De Feyter, Hans De Wit, Anna Franziska Jäger, Martijn Gielen & Lies Van Loock - première - 30’
ORGIE is nieuw werk van vijf jonge kunstenaars die elkaar vonden in hun passie voor het podium: een schrijfster, twee studenten drama, een geluidsontwerper en een scenografe. Ze lazen Pier Paolo Pasolini’s Orgie en raakten gefascineerd door de rol van schuld en onverbloemde, wrede seksualiteit in zijn werk. Rond die thema’s werken ze eigen materiaal uit, dat ze voor RECUP#3 omsmeden tot een voorstelling. ORGIE toont een broer en een zus die elkaar na tien jaar stilte terugzien. Hun ontmoeting brengt het verleden pijnlijk dichtbij. Moya De Feyter is dit najaar drie maanden in Schrijfresidentie in Zuidpool. Tijdens RECUP#3 presenteert ze een stuk van haar nieuwe roman-in-wording (03/12) en debatteert ze mee over Zieke jeugd (09/12).
Tekst: Moya De Feyter. Spel: Martijn Gielen & Anna Franziska Jäger. Licht & scenografie: Lies Van Loock. Geluid: Hans De Wit.

20:30 De heer Bonifakius (en zijn groots levenswerk) - Compagnie de Kolifokkers - tekstperformance - 30’
De Kolifokkers zijn een jong, vrouwelijk gezelschap van studenten van het KASK, Gent. In aanloop naar hun masterproef laten ze tijdens RECUP#3 hun tekst op u los. Anna Carlier won dit jaar de schrijfwedstrijd van HETPALEIS en de Kaas & Kappes-prijs voor beste Duits- of Nederlandstalige jeugdtheatertekst. Haar nieuwe tekst zoomt in op een bizarre microcosmos. Vijf vrouwen die “een gevaar voor de samenleving” vormen, worden gedropt op een leeg eiland. Het is er hels. Tot ene Bonifakius aankomt en een poging doet om die hel te herscheppen in een Louteringsberg.
Van en met: Anna Carlier, Eleonore Van Godtsenhoven, Femke Platteau, Indra De Bruyn & Louise Bergez. Coaching: Willem de Wolf & Martine Clierieck.

21:00 The Bubble Thing - Collectief Uitzicht - work-in-progress - 30’
Een succesvol architect worstelt met zijn job. Wanneer hij ook nog stuit op een onwaarschijnlijk familiegeheim, verliest hij de grip op zijn leven. Krampachtig zoekt hij nieuwe manieren om zijn bestaan zin te geven. Daarbij dringt één vraag zich op: gaat het om de creatie of om het creëren? The Bubble Thing is de eerste voorstelling van het Mechelse Collectief Uitzicht. Het stuk gaat in januari in première, maar tijdens RECUP#3 geven de makers u al een voorsmaakje. In mei 2017 ziet u Tijmen Govaerts terug in Zuidpool met zijn masterproef Woord (AP/Conservatorium Antwerpen).
Spel: Tijmen Govaerts. Tekst en concept: Tijmen Govaerts & Michael Lombarts. Video: Sam Coussens. Muziek: Chiaran Verheyden.

Bekijk het volledige programma van RECUP#3 >>

ORGIE
TEKST Moya De Feyter
SPEL Martijn Gielen & Anna Franziska Jäger
LICHT & SCENOGRAFIE Lies Van Loock
GELUID Hans De Wit
DUUR 30 minuten

De heer Bonifakius (en zijn groots levenswerk)
VAN & MET Anna Carlier, Eleonore Van Godtsenhoven, Femke Platteau, Indra De Bruyn & Louise Bergez
COACHING Willem de Wolf & Martine Clierieck
DUUR 30 minuten

The Bubble Thing
SPEL Tijmen Govaerts
TEKST & CONCEPT Tijmen Govaerts & Michael Lombarts
VIDEO Sam Coussens
MUZIEK Chiaran Verheyden
DUUR 30 minuten