© Jef Cuypers

Soirée Roobjee

Pjeroo Roobjee

Pjeroo Roobjee is auteur en beeldend kunstenaar. Voor Zuidpool zal hij de Faust van onze tijd vereeuwigen in zijn unieke, beklijvende stijl: Faust ofte Krakeling beneden de Louteringsberg.

Voor zijn omvangrijke literaire oeuvre werd Roobjee bekroond met onder meer de Louis Paul Boon-prijs, de Arkprijs van het Vrije Woord en de Cultuurprijs van de Stad Gent. Hij schreef ook verschillende toneelstukken, waarvan een aantal speciaal voor Jan Decleir.

Roobjee is ook bijzonder geestig en fascinerend wanneer hij zelf het woord neemt. Speciaal voor Zuidpool stelt hij zelf een unieke avond samen. Een niet te missen belevenis!

Meer over Faust ofte Krakeling beneden de Louteringsberg >>

Ontdek de website van Pjeroo Roobjee >>

over Een mismaakt gouvernement, de recentste roman van Pjeroo Roobjee (2010):
“Roobjees taal is vuurwerk: een krankzinnige woekering van verouderde en nieuwe woorden, kronkelconstructies, herhalingen, overdrijvingen, dialect en opzettelijke taalfouten. De creativiteit van dit gemetastaseerde Nederlands is imponerend als steeds. [...] Het oeuvre van Pjeroo Roobjee staat in volle bloei [...] Dit is een van de zeldzame oeuvres waarin vorm en inhoud echt samenvallen [...] Roobjees talent beleeft een woeste hoogzomer.” (DE STANDAARD)

“Acrobatische taal [...] 'Taalroes' ” (DE MORGEN)

“Geestrijke woordvloed [...] Roobjees taal spiegelt het thema: het is een escapade die in een queeste verandert, een eerste liefde, een schelmenstreek.” (KNACK)