© Ben van Duin

Waar het vlakke land gaat plooien

Tg Maastricht

Waar het vlakke land gaat plooien is een humoristische en tegelijkertijd poëtische zoektocht naar de ziel van Limburg en werd speciaal voor Toneelgroep Maastricht geschreven door Jibbe Willems. De voorstelling wordt gespeeld door Servé Hermans en Joke Emmers.

Waar het vlakke land gaat plooien is de eerste productie gemaakt door Servé Hermans en Michel Sluysmans, die sinds januari 2015 de nieuwe artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht vormen. Als makende spelers willen zij met het nieuwe Toneelgroep Maastricht muzikaal, warm en spraakmakend theater maken.

Ze wonen in Berlijn, zijn hoogzwangere vriendin en hij. Na de sluiting van de mijnen was er geen uitzicht meer op werk en zijn ze vertrokken, op zoek naar een nieuwe toekomst. Maar zijn moeder ligt op sterven en in de nacht dat zij terugrijden naar Zuid-Limburg, denkt hij aan het leven waarvan hij dacht dat het ver achter hem lag. Gaandeweg de reis, naarmate het vlakke land meer en meer gaat plooien, komen de herinneringen terug en beseft hij: al lukt het je je wortels af te kappen, wie van Limburg is groeit nergens weer opnieuw.

“De voorstelling verdient vele volle zalen. Ga kijken! Theaterliefhebbers en theaterhaters. Ouderen en met name en vooral ook jongeren. Omdat over de Limburgse wereld van toen wordt verteld en gezongen op een manier die vandaag het hart raakt.” **** (DE LIMBURGER - Jos Prop)

“Een speelse ode aan Limburg, de liefde, de taal en Luc De Vos” **** (THEATERKRANT - Tuur Devens)

SPEL Joke Emmers & Servé Hermans

AUTEUR Jibbe Willems

REGIE Michel Sluysmans

MUZIEK Edwin van der Burgt, Tijn Driessen, Servé Hermans & Bruno Ravelingien

SOPRAAN Lies Verholle

DRAMATURGIE Frans Hendrickx

REGIE-ASSISTENTIE Letizia Rompelberg

DECOR Flup Beys & Luc Goedertier

KOSTUUMS Marta Stoffels

LICHT Sander Salden

TECHNIEK Femke Diemer, Benjamin Provoost & Sander Schippers

PRODUCTIE Tg Maastricht