© Magali Sysmans

Wat eraan te doen

HEMELHOND

Collectief Maastricht is niet meer; leve HEMELHOND!
En wat meer is: de nieuwe voorstelling van Violet Braeckman, Thomas Claessens, Hendrik Kegels & Mees Walter heeft ook een nieuwe titel: Wat eraan te doen.

Na hun eerste voorstelling Waarom het zo verdomd moeilijk is slaan de leden van HEMELHOND opnieuw de handen in elkaar. In hun nieuwste voorstelling Wat eraan te doen blikken ze terug op hun debuut. Een herinnering, een toevoeging, een breedvoerige voetnoot.

De voorstelling gaat over onze identiteit die voortdurend in transformatie is. Identiteit is immers geen omlijnde waarheid en wordt misschien wel meer gevormd door je omgeving dan door jezelf. HEMELHOND wil met zijn nieuwe voorstelling de identiteit van het collectief blootleggen, analyseren, bekritiseren en romantiseren. Het is een ode aan het theater als leugen, aan het ontbreken als deugd, aan de verbeelding als remedie.

Hoewel HEMELHOND zijn debuut als onderwerp van deze nieuwe voorstelling lijkt te nemen, is Wat eraan te doen een losstaande bijlage. Een appendix waarvoor het daadwerkelijk lezen van het boek niet noodzakelijk is.

VAN & MET Thomas Claessens, Violet Braeckman, Mees Walter & Hendrik Kegels
IN SAMENWERKING MET Zuidpool
MET STEUN VAN CC de Grote Post & Zaal 3 HNT
MET DANK AAN Belgian Laser Company