© Lieselot Siddiki

Voorjaarsontwaken

WOLF WOLF

Maakresidentie 04/04-15/04/2022

En Avant is een carrousel van 6 voorstellingen van jonge makers in 6 steden, georganiseerd door ARSENAAL/LAZARUS, Theater Antigone, Compagnie Cecilia, Theater Malpertuis, Het nieuwstedelijk en Zuidpool. Voorjaarsontwaken is de keuze van Compagnie Cecilia. Een emotionele coming-of-age over de complexiteit van seksualiteit en de stap naar volwassenheid binnen een zwijgende maatschappij.

Voorjaarsontwaken van WOLF WOLF speelt zich af binnen het schemergebied van kind naar volwassene. Negen scholieren vinden elkaar buiten de lessen, op het schoolplein en op het podium. Binnen de muren van het ‘schooltoneel’ steken fictie en realiteit elkaar aan en ‘repeteren’ ze voor het leven. Al struikelend zoeken ze naar hun eigen plek in deze maatschappij. Ze ontdekken de wereld, elkaar en zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. Een lichaam dat hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Seksualiteit, die zowel grensverleggend als verwarrend en kwetsend kan zijn. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden.

WOLF WOLF waagt zich na Who’s afraid of Virginia Woolf? (2019) opnieuw aan een repertoirestuk en daarmee een gevecht met de geschiedenis; zowel in tekst als in muziek en vormgeving. Ze vertrekken vanuit Voorjaarsontwaken, origineel geschreven door Frank Wedekind in 1891. Voor deze zogeheten ‘kindertragedie’ werken ze samen met acteurs Soraya van Welsenis en Matthias Van de Brul, klassieke muzikante en actrice Valentina Tóth en hedendaags muzikant Gilles Vandecaveye-Pinoy.

“And they all lived happily ever after
And they all lived happily
And they all lived
And they all

Grew up”
(Labrinth, Euphoria)

Voorjaarsontwaken op En Avant 2022

  • 04/06 Zuidpool, Antwerpen
  • 23/06 De Expeditie, Gent (org. Compagnie Cecilia) tickets
  • 10/08 Theater op de Markt / DNZ, Hasselt (org. Het nieuwstedelijk) tickets
  • 17/09 Theater Antigone, Kortrijk tickets
  • 22/09 ARSENAAL/LAZARUS, Mechelen tickets
  • 09/10 Theater Malpertuis, Tielt tickets

enavantenavant.be

VAN & MET Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst & Gilles Pollak i.s.m. Soraya van Welsenis, Matthias Van de brul, Valentina Tóth & Gilles Vandecaveye-Pinoy
TEKST naar Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind
MUZIEK Gilles Vandecaveye-Pinoy & Valentina Tóth
VORMGEVING Shervin Sheikh Rezaei & Gilles Pollak
KOSTUUM Lieselot Siddiki
PRODUCTIE Eva Bracke
SPELCOACH Esther de Koning
EINDREGIE Renée Goethijn
MET DANK AAN de Figuranten, Voo?uit, Compagnie Cecilia, Zuidpool, En Avant, De Grote Post, Vlaamse overheid, Sabam, Carine van Bruggen & Henk Vandecaveye

DUUR 90 minuten